Mevsimsel Beslenmenin Adı - Semizotu - Datça Murat Çiftliği

Mevsimsel Beslenmenin Adı - Semizotu - Datça Murat Çiftliği

Omega 3 ve yağ asitleri açısından zengin bir bitkidir. Omega 3 çoklu doymamış bir yağ asidi çeşididir. Vücut bu asidi tek başına üretemediğinden dışardan alınması gerekmektedir. Omega 3, Semizotunda bol miktarda bulunmaktadır. EPA, DHA, glutatyon, glutamik asit, aspartik asit açısından zengin bir sebzedir. İçindeki bu bileşenler bakımından kalp sağlığını korumaya yardımcıdır. Mineraller kemik kaybını önlemeye yardımcı olurken kadınların osteoporoz döneminde sıklıkla yemeleri iyi bir tavsiye olacaktır. Semizotu sindirim rahatsızlıklarına iyi gelir.100 gramında 32 kalori bulunur. Diyabeti ve kan basıncını düşürücü etkisi vardır. Beyin sağlığını korur, bağırsaklardaki gazı giderir, kabızlığı önler. Üre yüksekse üreyi düşürür. Semizotu yoğurtla ya da tek başına çiğ olarak tüketildiğinde daha besleyici olmaktadır.

Semizotu Nasıl Ayıklanır?

Semizotunun çok topraklı kısmı atılır. İstenilen boyutta kesilerek bol su ile yıkanır. Böylece yemek yapmak için hazırlanmış olur. Şayet salatasını yapacaksanız, sadece yapraklarını da kullanabilirsiniz.

Semizotu Çorbası

250 gr. taze semizotu

Bir kaşık tereyağı

Bir kaşık sıvı yağ

Bir küçük soğan

2 adet rendelenmiş domates

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 çay bardağı şehriye

Tuz, karabiber ve pul biber

İstenilen miktarda su

 Tereyağı ve sıvı yağı bir tencerede soğan ile kavuralım. Soğanlar pembeleşince rendelenmiş olan iki adet domatesi ve biber salçasını ilave edelim. Sos kıvamına gelene kadar kavurduktan sonra, doğramış olduğumuz semizotlarını ilave edelim. Daha sonra 1 çay bardağı şehriyeyi ekleyelim. Tuz, pul biber, karabiber ve suyunu ilave edelim. Semizotu ve şehriyeler pişene kadar kısık ateşte kaynatalım.

Afiyet olsun!

Eğer siz de bu faydalı semizotunu mutfak listenize eklemek isterseniz, o zaman tıklayın:

https://www.datcamuratciftligi.com/urun/organik-semizotu-bag

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: semizotu, semizotunun faydaları, semizotu çorbası nasıl yapılır
Kasım 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR