ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR

Tropik Meyveler

Sağlıklı içeceklerinizde, sabah kahvaltılarınızda, yulaf kaselerinizde kullanabileceğiniz birbirinden lezzetli ve faydalı tropik meyveler şimdi Datça Murat Çiftliği kalitesiyle mutfaklarınızda. Renkleri, aromatik kokuları ve farklı görünümleriyle ön plana çıkan tropik meyveleri çeşitli yemek sunumlarınızda kullanabilirsiniz.

Tropik Meyveler

Zengin içeriklere sahip olan tropik meyveler sağlıklı besin programınızın da bir parçası olmaya aday! Kahvaltılardan ara öğünlere kadar günün farklı pek çok zaman diliminde afiyetle tüketebileceğiniz favori tropik meyvenize siz de Datça Murat Çiftliği kalitesi ile ulaşabilirsiniz. Yerli üretim & bilinçli tüketim mottosu ile beğeninize sunulan sayısız tropik meyve içerisinden hemen bir tercihte bulunabilirsiniz.

Öne Çıkan Tropik Meyveler

Tropik meyve grubunda sık tercih edilen, popülerliğini günden güne artıran lezzetlerden biri ananas çeşitleri. Güney Amerika menşeli ananas çeşitleri, leziz olduğu kadar aynı zamanda sağlıklı tropikal meyveler arasında da öne çıkıyor. Bromeliaceae familyasına ait bu meyveler, yüksek miktarda C Vitamini ve manganez içeriklerinin yanı sıra bir B vitamini olan tiamine de sahip. Muhafaza etmeye başladıktan sonra dahi tadında pek fazla bir değişime uğramaması ise ananasların lezzetini uzun süre koruyabilmesini sağlıyor. Kesilmemiş hâlde 3 gün oda sıcaklığında kalabilen ananas çeşitlerinin, kesildikten sonra ise buzdolabı veya derin dondurucuda saklanması öneriliyor. İster çiğ ister yemeklerinize ekleyerek tüketebileceğiniz bu leziz tropik meyveleri ise avokado çeşitleri takip ediyor. Yenmeye hazır halde kapınıza gelen avokadolar, pürüzlü bir yüzeye sahip olup siyah kabuktan meydana geliyor. Sirke, zeytinyağı ya da limon ile soslayıp püre olarak da tüketebileceğiniz bu ürünleri salatanıza doğrayabilir, kahvaltı menünüze de ekleyebilirsiniz. Yeşil tropik meyve grubunda ise lime en çok öne çıkanlardan biri. Misket limonu veya yeşil limon olarak da adlandırılan lime, limona kıyasla daha keskin tadı ile de hafızalara kazınıyor. C Vitamini açısından zengin olan bu tropik meyveler, düşük asidik değerleri sayesinde esasında hassas mideler için de ideal olabiliyor. Son olarak en çok adından söz ettiren tropik meyvelerden bir diğeri ise Hindistan cevizi. Sert bir kabuğa sahip bu meyveler, palmiye ailesinin üyesi olup aromatik tadı ile de öne çıkıyor. Eşsiz kokusu ve yumuşacık tadı ile de Hindistan cevizi ürünleri kahvaltılarınızdan ara öğünlerinize kadar beslenme programınızı zenginleştirebilir.

Popüler Diğer Tropik Meyve Çeşitleri

Sık aratılan tropik meyveler arasında kivi çeşitleri de var. Türkiye'de en sevilen tropik meyvelerden biri olan kiviler, çeşitli pasta ve tatlılara eklenebilmesi ile de yepyeni tariflere imza atmanızı sağlıyor. Çin'in güneybatı bölgesine özgü bir meyve olan kivi, son derece besleyici olduğu gibi lezzetli oluşu ve kolay tüketilebilmeesi açısından da popülerlik kazanıyor. Tüm kalite kontrolleri yapılarak beğeninize sunulan bu ürünler, soyulmamış hâlde oda sıcaklığında muhafaza edilebiliyor. Pitahaya ise kırmızı görünümü ile akılda kalıyorken aynı zamanda ejder meyvesi adı ile de biliniyor. Türkiye menşeli olan bu yerli üretim tropik meyveler, ekşi bir tada sahip olup tek başına kolaylıkla tüketilebiliyor. Potasyum, B ve C Vitamini bakımından zengin olan ejder meyvesi, yüksek lif oranı ile de dikkat çekiyor. Sağlıklı içecek karışımları için de bu meyveler sık tercih ediliyor. Pomelo ise turunçgil ailesinin önemli bir üyesi olup görünüm itibarıyla portakalı andırıyor. Greyfurtun atası olarak da bilinen pomelo, cinsine göre içinde beyaz, pembe, hatta kırmızı rengine sahip olabiliyor. Portakal suyunuzu zenginleştirmek için pomelo meyvesini tercih etmeniz mümkün. Hem tek başına hem tatlılar ile beraber tüketilebilen ve Türk mutfağının da uzun zamandır gözdesi olan tropik meyvelerden biri ise yaban mersini. Antioksidan özelliğine sahip yaban mersinleri, vitamin açısından da zengin. Türkiye'de daha çok Karadeniz Bölgesi'nin bir ürünü olan bu meyveler, kek, kurabiye, pasta gibi tariflerin de gözdesi. Hatta yulafla beraber tüketilebilen yaban mersini, ekmek yapımında da öne çıkıyor. Son olarak ferahlatıcı etkisi ile meşhur mangolar da tatlı - tuzlu sayısız yemeğin yanında tüketilebiliyor. Hindistan menşeli mango, reçel yapımında, waffle ve kreplerde, hatta garnitür olarak da son derece popüler.

Tropik Meyvelerin Besin İçerikleri

Birbirine benzer bileşenlere sahip tropik meyveler olduğu kadar kendine has içeriklere sahip olanlar da var. Örneğin, mango meyvesi A Vitamini, C Vitamini K Vitamini açısından zengin olduğu gibi beta-karoten içeriğine de sahip. Ejder meyvesi (pitahaya) ise Potasyum, B ve C Vitamini zengini bir tropik meyve olup lif oranı da yüksek besinlerden biri. Zencefil ise genel olarak B3, B6, C ve K Vitaminleri, demir, potasyum, magnezyum, fosfor ve çinko içeriğine sahip olup Türkiye'de de sık tüketilen bir gıda. Kiviler yüksek C Vitamini ile öne çıkarken altın çilekler ise A Vitamini, K Vitamini ve C Vitamini açısından zengin. Tropik meyvelerin fiyatları ise çeşit ve adedine göre değişkenlik gösterebiliyor. 1 adet, 3'lü ya da 100 gram gibi farklı miktarlarda görebileceğiniz bu ürünlerden bütçenize uygun oranda dilediğiniz kadar alabilirsiniz. Ürünleri fiyatlarına göre listeleyerek de vakit kaybetmeden alışverişinizi sürdürebilirsiniz. Dilerseniz, Sebze - Meyve kategorisini ziyaret ederek farklı ürünleri de keşfedebilirsiniz.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR