Yeşil Çayın Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Yeşil Çayın Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Toplanma ve işlenme aşamalarıyla siyah çaydan fazlaca farklılık gösteren yeşil çay özellikle son yıllarda daha da popülerleşmiş ve hem üretiminde hem tüketiminde ciddi artışlar olmuştur. Antioksidan özelliği ve C vitamini içermesi sebebiyle vücut için oldukça faydalıdır.

Yeşil çayın vücuttaki diğer faydaları ise şu şekildedir:

* Yeşil çay kafein içerir. Bundan dolayı özellikle sabahları veya gün içinde tüketildiğinde enerji verdiği söylenmektedir. Uyumadan önce içilirse uykusuzluk yapabilir fakat gün içinde düzenli tüketimde daha canlı ve aktif olmanızı sağlar.

* Kilo vermeye yardımcı olur. Tabii ki hiçbir çayın veya gıdanın direkt olarak kilo verdirici bir özelliği yoktur ancak yeşil çay metabolizmayı hızlandırma özelliği ve yağ yakımına yardımcı olmasıyla kilo vermeyi kolaylaştırabilir.

* Antioksidandır. Hücreleri yenileme özelliği sayesinde düzenli yeşil çay tüketimi sadece vücut için değil cilt için de oldukça faydalıdır. Cildin daha sağlıklı ve canlı görünmesine yardımcı olur. Aşırıya kaçmadan dozunda tüketilen yeşil çay kan şekerinizin dengede kalmasına yardımcı olabilmektedir. Herhangi bir rahatsızlığınız mevcutsa doktorunuza danışmadan tüketmemenizi tavsiye ederiz.

 

* Anti kanserojen bir etkisi vardır. Yeşil çayın içerisindeki bazı maddelerin DNA’daki hasarlı hücrelerin onarılmasına yardımcı olduğu söylenmektedir. Bundan dolayı kesin olmasa da düzenli yeşil çay tüketen insanlarda meme kanseri gibi bazı kanser türlerinin çok daha az ortaya çıktığı düşünülmektedir.

* Ödem atmaya yardımcıdır. İdrar söktürücü özelliği olan yeşil çay, özellikle kilo vermek isteyenler tarafından düzenli tüketilir ve vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur.

* C vitamini içerir. Yeşil çay, içerdiği c vitamini sayesinde özellikle kış mevsiminde sizi soğuk havalardan korurken soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanma riskinizi azaltır ve bağışıklığınızı güçlendirebilir.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: faydaları
Ocak 31, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR