Muzun Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Muzun Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Muzun Faydaları

Muz yumuşak yapısı ve tatlı tadıyla büyük küçük birçok insanın severek tükettiği bir meyvedir. Son zamanlarda birçok tarifte de kullanılmasıyla birlikte tüketimi iyice artmış ve faydaları daha da bilinir olmuştur. Birçok vitamin içermesinin yanı sıra lif oranı da yüksek bir meyve olduğu için çok uzun süre tok tutma özelliği vardır. Bundan dolayı hem kilo vermek hem de kilo almak isteyenler tarafından sıklıkla tüketilir. Yumuşak olması ve kolay ezilebilmesi sayesinde ek gıdaya geçen bebeklere de sıkça yedirilir. Muzun faydaları aşağıdaki şekilde sıralanabilir:

·Potasyum kaynağıdır. Muz yüksek oranda potasyum içerdiği için vücuda enerji verir. Sporcular tarafından sıklıkla tercih edilmesinin nedenlerinden biri de budur. Hem uzun süre tok tuttuğu hem de vücuda enerji verdiği için ara öğün olarak sıklıkla tercih edilmektedir.

·Magnezyum ve B6 vitamini açısından zengindir. Bu sayede kadınlarda özellikle pms döneminde yaşanan kramplar ve ağrılar üzerinde olumlu yönde etkisi vardır. Muz, içerdiği B6 vitamini ve magnezyum sayesinde regl dönemindeki sancıları en aza indirmeye yardımcı olur.

 

·Kemik sağlığına iyi gelir. Muz kalsiyum açısından da oldukça zengin bir meyvedir. Bu sayede kemik sağlığı için de oldukça önemli bir yere sahiptir. Ek gıda döneminde bebeklere de verilmesi bundan dolayı önemlidir.

·Sindirim sistemine iyi gelir. İçerisindeki lifler sayesinde sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır. Özellikle ishal gibi rahatsızlıklara iyi gelmesiyle bilinir.

·Mideye iyi gelir. Mide asidine ve ülserine karşı bir koruyuculuğu olduğu söylenir. Mide bulantılarına da iyi gelmesiyle birlikte sindirimi kolay olduğu için mideyi yormaz aksine rahatlatır.

·Kan şekerini düzenler. Muz, içerdiği lifler ve B6 vitamini sayesinde kan şekerini düzenlemeye de yardımcı olur. Kan şekerinin hızlı yükselmesine engel olsa da olgunluğu arttıkça glisemik indeksi de arttığı için ölçülü tüketilmesinde fayda vardır.

Muz her ne kadar faydalı bir meyve olsa da şekerli bir meyve olduğu için günde 1-2 taneden fazla tüketilmesi pek önerilmemektedir. 

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: faydaları
Mart 16, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR