Zencefilin Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Zencefilin Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Zencefilin Faydaları

Çok uzun yıllardır yetiştirilen ve özellikle baharat hali sıklıkla kullanılan zencefilin birçok faydası bulunmakta. Son zamanlarda taze hali de baharat hali kadar kullanılmaya başlanmış olup bulunması da kolaylaşmıştır. Bitki çaylarına, kurabiyelere veya yemeklere eklenmesiyle kullanım alanı oldukça genişlemiştir. Keskin tadı ve kokusundan dolayı çok az kullanılması bile yeterli olan zencefilin vücut için faydalarından bazıları da aşağıdaki gibidir:

·Zencefil, sindirim sistemi üzerindeki en etkili besinlerden birisi olabilir. Zaman zaman mide bulantısını önleyebildiği gibi hazımsızlık ve buna bağlı olan gaz, şişkinlik gibi sorunları da azaltmada etkilidir.

·Bağırsak hareketlerini düzenleyerek bağırsakların daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Bu sayede kabızlık veya ishal gibi sorunların önüne geçebilmektedir.

·Antiviral etkisi olduğu söylenen zencefil, üst solunum yolu üzerindeki olumlu etkileri sayesinde grip, nezle, soğuk algınlığı gibi mevsimsel hastalıklarda sıklıkla tüketilen bir üründür.

 

·Genelde bitki çaylarının içerisinde kullanılan zencefil, grip gibi hastalıklardan kaynaklı öksürüğü de azaltabilmektedir.

·Zencefilin düzenli ve ölçülü tüketimde yüksek kolesterol üzerinde olumlu etkileri olduğu da sıklıkla söylenmektedir.

·Zencefil aynı zamanda antioksidan özelliği de olan bir bitkidir. Bundan dolayı cildin daha canlı ve sağlıklı görünmesinde, elastikiyetinin korunmasında önemli ölçüde etkilidir.

·Zencefil, ağrı kesici özelliği olduğu bilinen bir bitkidir. Bundan dolayı kadınlar, özellikle regl dönemlerinde zencefil tüketmektedirler. Bitki çaylarının içerisine küçük bir parça eklenen zencefil birkaç dakika içinde yeterli aromayı çayınıza katacaktır.

·Bağışıklık sistemini de olumlu etkileri olduğundan dolayı soğuk havalarda hastalanmadan önce içilen bitki çaylarına düzenli olarak eklenen zencefil, mevsimsel hastalıkları geciktirebilmekte veya hafif atlatılmasını sağlayabilmektedir.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: faydaları
Mart 23, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR