Yulaf Ezmesi Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Yulaf Ezmesi Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Son yıllarda yaşadıklarımız hepimiz için hayatı daha da zorlaştırdı. Özellikle de büyük şehirlerin keşmekeşinde yaşayan  insanlar, doğadan, verimli topraklardan uzak olmanın telaşıyla, kendim ve ailem için nerede sağlıklı bir şeyler bulurum da tüketirim diye düşünmeye başladı. Ve biliyoruz ki bu endişemizde de çok haklıyız. Aldığımız ve tükettiğimiz hemen hemen her şey endüstriyel  bir iz taşımakta ve çoğu sağlığa zararlı. Günlük stresle başa çıkabilmemiz için vücudumuza aldığımız her gıda çok çok önemli. Sizlere bu yazımızda önemi gün geçtikçe artan bir gıdadan bahsetmek isteriz.

Bu mucizevi gıda yulaf ezmesi.  Besin değeri açısından olağanüstü olan yulaf ezmesinin de elbette endüstriyel şekilde elde edileni var ve market raflarında bunları kolaylıkla bulabilirsiniz. Ama önemli olan Yulaf ezmesinin, gerçek besin değerini eksiksiz olarak tüketmekse, o zaman mutlaka organik olanını, bu sertifikayı almış olanını tercih etmeniz gerekir. Kalori, karbonhidrat, lif, Protein, Yağ, Potasyum, Kalsiyum, Demir, A ve C vitaminleri açısından zengindir. Özellikle kahvaltıda ya da ara öğünlerde tüketebileceğiniz yulaf ezmesini yoğurt ya da sütle karıştırabilirsiniz. Yoğurdun içine atacağınız iki kuru incir parçası, biraz ceviz ya da fındık, tatlandırmak için bal ya da yoğurt, bir anda güne devam edebilmek için gereken  tüm enerjiyi çok sağlıklı ve pratik yönden almış olmanızı sağlayacaktır. Özellikle öğrenci ya da ofis çalışanı konumunda iseniz ve yemek için harcayacak fazla vaktiniz yoksa yulaf ezmesi sizin için mükemmel bir alternatif olacaktır. Yulaf ezmesinin mevsimi de yoktur. Yaz ya da kış aylarında her mevsim tüketebilirsiniz. 

Yulaf Ezmesinin Faydaları:

İçerdiği doğal lif sayesinde sindirim sorununuz varsa iyi gelecek, düzenli olarak tükettiğinizde ise kabızlık, hazımsızlık ve şişkinlik gibi sorunları  çözmenizde fayda sağlayacaktır. Yulaf ezmesi, animoasitler bakımından da zengindir. Bu animoasitler vücudumuzdaki dokuların yenilenmesini sağlar. Kolestrol yapmaz, kalsiyum, magnezyum gibi mineraller ve çeşitli vitaminler bakımından oldukça zengindir. Şayet kilo vermek istiyorsanız Yulaf tüketmeniz yararlı olacaktır. Yulaf doğal bir cilt nemlendiricisi ve temizleyicisidir. Yulaf tozunu ve sütü karıştırarak peeling olarak kullanabilirsiniz. Yulaf içerdiği magnezyum, bakır gibi mineraller sayesinde  saçlarınızın da sağlıkla parlamasına neden olacaktır.

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: yulaf ezmesi faydaları, yulaf ezmesi nasıl yenir, yulaf ezmesi besin değeri
Ağustos 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR