Lavanta Yağının Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Lavanta Yağının Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Lavanta Yağının Faydaları

Çok uzun yıllardır kullanılan lavanta yağı en bilindik ve en yaygın kullanılan aromaterapik yağlardan birisidir. Uçucu yağlar kategorisinde olmasına rağmen cilde direkt sürülebilen iki istisnai yağdan birisidir. Cilt veya saç bakımında lavanta yağını kullanabilirsiniz ancak bitkisel yağlar oldukça güçlü yağlar olduğu için abartmadan birkaç damla kullanmak yeterli olacaktır. Bakteri ve mikroplar üzerinde olumlu etkileri olan lavanta yağı, cilt bakımından güneş yanığına ve böcek sokmasına kadar birçok farklı alanda kullanılır. İşte yıllardır kullanılan lavanta yağı hakkındaki bilgiler:

·Cilt bakımınızda lavanta yağını kullanmak isterseniz nemlendirici şişenizin içerisine yalnızca birkaç damla lavanta yağı damlatmanız etkisini göstermesi için yeterli olacaktır.

·Antioksidan özelliği olan lavanta yağı yüzdeki minik kırışıklıklar üzerinde de etkili olabilmektedir. Nemlendiricinize birkaç damla lavanta yağı damlatabilir veya lavanta yağı içerikli bir nemlendiriciyi düzenli olarak kullanırsanız siz de cildinizdeki küçük kırışıklıkların azaldığını görebilirsiniz.

·Lavanta yağı yatıştırıcı etkisi sayesinde kızarıklıklar üzerinde de olumlu etkide bulunabilmektedir. Bu özelliği sayesinde sivrisinek ısırığı gibi basit ısırıklarda kızarmayı azaltabilmektedir.

 

·Eğer kamp yapmaktan hoşlanıyorsanız birkaç damla lavanta yağı kokusundan dolayı sinek ve böcekleri bulunduğunuz yerden uzak tutabilir.

·Lavanta yağının en bilindik özelliklerinden birisi de sakinleştirip rahatlatmasıdır. Gece yatak örtünüze veya yastık kılıfınıza damlatacağınız tek bir damla lavanta yağı bile sizi sakinleştirip rahatlatarak çok daha kolay bir şekilde uykuya dalmanızı sağlayacaktır. Eğer koku hassasiyetiniz varsa ve bu kadar yakına damlatmak istemezseniz bir peçeteye de damlatabilir ve başucunuzda sehpaya koyabilirsiniz.

·Buhurdanlık kullanıyorsanız buhurdanlığınızın mumunu yakın ve üstündeki çanak kısmına bir miktar temiz, oda sıcaklığında içme suyu doldurun ardından bu suyun içerisine çok fazla olmayacak şekilde 1-2 damla kadar lavanta yağı damlatıp bulunduğunuz ortamda tutmak da sizi rahatlatacaktır.

·Lavanta yağı, basit eklem ağrılarını hafifletmeye ve vücudu rahatlatmaya yardımcı olduğu için masaj yağı olarak da sıklıkla tercih edilmektedir.

Püf Noktası: Bitkisel yağlar bitkilerin kendisinden gelen doğal yağlar olduğu için oldukça etkilidirler. Günlük rutininizde veya cilt bakımınızda kullanabileceğiniz bu yağları aşırıya kaçmadan 1-2 damla olarak kullanmak size yeterli olacaktır. Hamilelerin aromaterapik yağları kullanırken mutlaka doktorlarına danışmalarını öneririz.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: faydaları
Mart 16, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR