Kuşburnu Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Kuşburnu Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Kuşburnu Faydaları Nelerdir?

Özellikle soğuk havalarda grip ve soğuk algınlığına karşı koruma amaçlı tüketilen kuşburnu çayı oldukça faydalı bir bitki çayıdır. Çay hali dışında marmelat, komposto veya bazen şerbet olarak da tüketilebilmektedir. Bitki çayı genellikle yetişkinler tarafından tüketilse de evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz komposto veya marmelat hali şeker eklenmediği sürece oldukça faydalı olduğundan çocuklar tarafından da rahatlıkla tüketilebilir. Bu lezzetli bitki çayının vücuda olan bazı faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

·Antioksidan kaynağıdır. Kuşburnu meyvesi içerdiği antioksidan sayesinde cilde de iyi gelir. Ölçülü tüketildiğinde cildinizin daha sağlıklı ve daha canlı görünmesine destek olur.

·C vitamini içerir. Yüksek oranda içerdiği C vitamini ile mevsimsel grip gibi hastalıklara karşı koruma sağlar. Sonbahar kış aylarında ölçülü tüketilen kuşburnu çayı, grip nezle gibi hastalıklara yakalanma riskinizi azaltabilir veya daha hafif atlatmanızı sağlayabilir.

 

·Mideyi rahatlatır. Kuşburnunun midenin ph dengesini düzenlediği ve ph dengesizliğinden kaynaklı ortaya çıkabilecek bazı hastalıkları önlemeye yardımcı olduğu söylenmektedir.

·Sindirim sistemine destek olur. Kuşburnu, özellikle çay olarak tüketildiğinde sindirime iyi gelir ve hazımsızlık gibi problemlerin azalmasına yardımcı olur.

·Kabızlığa karşı etkilidir. Hazımsızlık, şişkinlik gibi sorunlardan dolayı ortaya çıkan kabızlık problemini azalttığı söylenmektedir.

·Bağışıklığı güçlendirir. İçerdiği A, C ve E vitaminleri sayesinde kuşburnu bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar, bu şekilde sonbahar ve kış ayları gibi havaların soğuduğu ve mevsimsel hastalıkların arttığı dönemde hasta olma riskiniz azalabilir.

Yağ yakımını destekler. Kuşburnu çayı metabolizmayı hızlandırma ve yağ yakımını desteklemesi gibi etkilerinden dolayı kilo vermek isteyenler tarafından tercih edilen bir çaydır.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: faydaları
Mart 14, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR