Kabak Çekirdeği Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Kabak Çekirdeği Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Kabak Çekirdeği Faydaları Nelerdir?

Balkabağı çekirdeklerinin kurutulmasıyla hazır hale gelen kabak çekirdeği en faydalı kuruyemişlerden biri olarak görülmektedir. Salatalarınıza, yulaf kâselerinize hatta poğaçalarınızın üzerine bile ekleyebileceğiniz kabak çekirdeğini düzenli ve ölçülü miktarda tüketmek vücut için oldukça faydalıdır. Besin değerleri bakımından oldukça zengin olan kabak çekirdeği hem lezzeti hem de sağlıklı oluşuyla en sevilen kuruyemişlerden. Kabak çekirdeğinin vücut için faydaları ise aşağıdaki gibidir.

·Kabak çekirdeği magnezyum içerir. Magnezyum eksikliğinde uykusuzluk problemiyle karşılaşılabilmektedir. Kabak çekirdeği magnezyum yönünden zengin olduğu için akşamları 1 avuç kadar kabak çekirdeği tüketmek daha kaliteli bir uyku uyumanıza destek olabilir.

·E vitamini ve antioksidan açısından zengin bir kuruyemiştir. İçerdiği antioksidan ve E vitamini sayesinde cilde de olumlu etkileri olan kabak çekirdeği, ölçülü ve abartılmadan tüketildiğinde cilde canlılık kazandırmaya yardımcı olabilmektedir.

·Kabak çekirdeği, besin değerleri oldukça iyi olduğu için farklı porsiyonlar şeklinde hem kilo vermek isteyenlere hem de kilo almak isteyenlere zaman zaman önerilmektedir.

 

·Protein ve lifler sayesinde uzun süre tok kalmanıza yardımcı olmaktadır. Bundan dolayı ara öğünlerde tüketilmesi tavsiye edilen kuruyemişlerden birisidir.

·Kabak çekirdeğinin içerdiği magnezyum sayesinde kemik gelişimine ve sağlığına da olumlu yönde etkileri olduğu söylenmektedir.

·Omega 3 içerir. Kabak çekirdeği Omega 3 bakımından zengin besinlerden birisidir. Bazı kaynaklarda Omega 3 sayesinde kalp sağlığını korumaya yardımcı olduğu ve diyabet gibi hastalıklara karşı yakalanma riskinizi azaltabildiği de söylenmektedir.

·İçerdiği vitaminler, lif ve mineraller sayesinde bağışıklık sisteminin korunmasına da yardımcı olur.

·Kabak çekirdeği idrar problemlerinin azalmasına da yardımcı olabilmektedir. Ayrıca antioksidan özelliği sayesinde ödeme sebep olan bazı toksinlerin atılmasını da kolaylaştırdığı söylenebilir.

·Kabak çekirdeği bağırsaklardaki bazı parazitlerin de vücuttan uzaklaştırılmasına destek olabilmektedir. Bu sayede bağırsakların daha düzgün çalışmasına ve bu parazitlerden dolayı ortaya çıkan ishal veya kabızlık gibi rahatsızlıkların en aza indirilmesinde rol oynar.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: faydaları
Mart 10, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR