Elma Sirkesi Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Elma Sirkesi Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Elma Sirkesinin Faydaları

Elma sirkesi, mikrop öldürücü ve cam parlatma özellikleri sayesinde temizlikte kullanıldığı kadar kişisel bakım ve mutfakta da kullanılmaktadır. Birçok kullanım alanı olan ve hemen her evde bulunan elma sirkesi doğru kullanıldığı zaman oldukça faydalı bir üründür. Evde yapılabilen bir üründür ancak marketlerde de kolaylıkla bulunabilmektedir. Özellikle meyve, sebze ve yeşillik yıkarken temizliğinden emin olunması için sirkeli suda bekletmek çok sık yapılan bir kullanım önerisidir. Bununla birlikte salata soslarında da hoş bir aroma vermesi için elma sirkesi sıklıkla tercih edilir. Elma sirkesinin başta cilt ve saç bakımına olmak üzere birçok alanda faydası vardır. Elma sirkesinin faydalarından bazıları şunlardır:

·Elma sirkesi, mikrop öldürücü özelliği sayesinde temizlikte sıklıkla kullanılan ürünlerden birisidir. Sirkeli suyla ev temizliği yapmak hijyen açısından sıklıkla tavsiye edilse de bir başka yönden bakınca sirkeli suyla ev temizlemenin evin enerjisini de temizlediğine inanılır.

·Camlardaki lekeleri çıkardığı ve parlattığı için hem cam silerken kullanılır hem de bardaklardaki çıkmayan lekelerde kullanılır.

·Elma sirkesinin ph değeri saçın ph seviyesini dengelediği için saç bakımında da sıklıkla kullanılan bir üründür. Sirkeli su ile saç diplerini birkaç dakika ovmanın arından saçın durulanmasının saç diplerini beslediği ve kaşıntı gibi küçük problemleri azalttığı söylenir.

·Elma sirkesi, yağlanma ve sivilcelenme gibi cilt problemlerinde de sulandırılarak kullanılmaktadır. Sivilce üzerine de uygulansa tüm yüze de uygulansa daha sonrasında durulama yapılması gerekir.

·Elma sirkesi uzun süre tokluk hissi sağladığı için kilo vermeye de yardımcıdır. Tek başına kilo verdirmesi beklenmemelidir ancak dengeli bir beslenme ve hareketli bir hayat tarzını destekleyici şekilde kullanıldığında kilo vermenizi etkileyebilir.

 

·Diğer fermente ürünler gibi elma sirkesinin de içindeki probiyotikler sayesinde bağırsaklar için oldukça yararlıdır. Elma sirkesi, bağırsaklardaki faydalı bakterileri besleyerek sindirim problemi gibi problemleri azaltmaya yardımcı olacaktır.

·Elma sirkesi antibakteriyel özelliğinden dolayı gargara olarak da tüketilebilmektedir. Her ne kadar birçok faydası olsa da elma sirkesinin asidik olması unutulmamalı ve her ne şekilde kullanılırsa kullanılsın (temizlik, gargara, cilt bakımı, içerek tüketim) suyla seyreltilmesi ve sonrasında temiz suyla durulanması gerekir.

·Elma sirkesinin ölçülü ve dengeli tüketildiği zaman kan şekeri üzerinde de olumlu etkileri olduğu söylenebilmektedir.

·Elma sirkesini bir bardak suya en fazla bir kaşık olacak şekilde karıştırıp içebilirsiniz. Daha önce sirke içmediyseniz veya midenizde bir problem varsa tüketmeden önce hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

·Sirkeyi saç veya cilt bakımınızda su ile seyrelterek kullanmanız ve ardından mutlaka sirkeli su uygulanan bölgeyi temiz su ile durulamanız gerekmektedir. Sirkenin göz ile temasında bol su ile gözünüzü yıkayıp doktora göstermenizde fayda vardır.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: faydaları, elma sirkesi, elma sirkesi faydaları
Şubat 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR