Avokadolu Tatları Denediniz Mi? - Datça Murat Çiftliği

Avokadolu Tatları Denediniz Mi? - Datça Murat Çiftliği

Avokadolu tatları denediniz mi?

Şayet Avokadonun tadına bakmadıysanız bu farklı meyveyi denemenizi öneririz. Tadını çok değişik bulacağınızdan eminiz. Avokadonun ne tatlı ne de ekşi kendine has bir tadı ve dokusu vardır. Armuta benzeyen oldukça yağlı, ortasında iri çekirdeği olan Avokado meyvesi ağaçtan ilk toplandığında oldukça sert bir meyvedir. Bu nedenle henüz yenebilecek kıvamda olmayan bu tropik meyve, bir süre bekletilerek renginin koyulaşması ve yumuşaması sağlandıktan sonra tüketilebilmektedir.

Anavatanı Orta Meksika olan bu meyvenin botanik adı persea americanadır ve 2000 li yıllardan sonra ülkemizde de tanınmaya ve yetiştirilmeye başlanmıştır. Ülkemizde en çok Antalya ve Mersin de üretilmekte olup Datça Murat Çiftliğinin avokadoları ise tamamen organik olup Antalya Çıralı’dan gelmektedir.

Avokado Çekirdeğinden Ve Kabuğundan Nasıl ayrılır?

Avokado tam ortasından daire şeklinde kesilir. Meyveyi ikiye bölmek için kesilen iki taraf ters yönlere ayrılır. Çekirdeğini rahat çıkarabilmenin en basit yolu bıçağı çekirdeğe sapladıktan sonra çevirerek çıkarmaktır. Daha sonra bir kaşık yardımıyla yumuşak kısmı sıyrılarak alınır. İstenilen büyüklükte doğranarak ya da ezilerek kullanıma hazır hale getirilir.

Sert Avokado Nasıl Olgunlaştırılır?

Avokadonun hasat edildiği dönem, ağırlığı ve etinin yoğunluğu son olarak da saklama koşulları olgunlaşmasındaki önemli faktörlerdendir.

Avokadonuzu hemen tüketecekseniz yumuşak olanlarını tercih etmenizde fayda vardır. Şayet avokadonuz sert ise ve bir an önce olgunlaşmasını isterseniz size iki yöntem önerebiliriz. Bunlardan birincisi avokadonun üstünü bir bez ile örterek bekletmek ikinci ve çok bilinen diğer yöntem ise kese kağıdının içine koyarak birkaç elma, muzya da limonla birlikte bekletmektir.

Avokadonun faydaları nelerdir?

Yaklaşık 20 mineral ve vitamin içerir. Avokado C, E, K ve B-6 vitaminlerinin dışında niasin, folat, pantotenik asit, riboflavin magnezyum ve potasyum açısından da zengindir. Oldukça yağlı olmasına rağmen kolestrolü yükseltmez. Omega -9 asit deposudur. 100 gr.avokadoda yaklaşık 160 kcal.vardır. İçerdiği sağlıklı yağlar özellikle omega-3 yağ asitleri nedeniyle diyetlerde de önerilen bir meyvedir.

Ülseri ve migreni olanlar rahatlıkla tüketebilir. Özellikle anemiye iyi geldiği için bolca tüketilmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Avokadolu Ekmek Dilimleri Tarifi

Avokado 1 adet

Tam karabuğday köy ekmeği dilimleri

Krem peynir

Hindi jambon

Çeyrek limon suyu

Çeşitli baharatlar

Avokadoları kabuğundan çıkarıp soyun çatalla ezerek üstüne limon sıkıp karıştırın.

Dilimlenmiş ekmekleri ısıtın. Ekmeklerin üstüne önce peyniri daha sonra hindi jambonu yerleştirdikten sonra bir bıçak yardımıyla ezdiğiniz avokadoyu sürün. Dilediğiniz baharatlarla tatlandırıp tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Avokadomuzudetaylı olarak incelemek ve mutfak listenize eklemek içintıklayınız.

https://www.datcamuratciftligi.com/urun/dmc-avokado-organic-avocado

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: avokado, avokado nasıl yenilir, avokado faydaları
Eylül 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR