Yeşillik Nasıl Saklanır - Datça Murat Çiftliği

Yeşillik Nasıl Saklanır - Datça Murat Çiftliği

Özellikle salatalarımızda sıklıkla kullandığımız yaz kış fark etmeden mutfaklarımızın vazgeçilmezi olan yeşillikler ne yazık ki en dayanıksız ürünlerden biri. Doğru saklanmadığı zaman çok kısa sürede bozulan yeşillikleri, doğru işlemleri uygulayarak sakladığınız zaman buzdolabında çok daha uzun süre sağlam kalabiliyorlar.

Eğer salata hazırlamaya üşeniyorsanız boş bir zamanınızda bütün yeşilliklerinizi tek seferde hazırlamak ve o şekilde kaldırmak işinizi son derece pratikleştiren bir yöntem olacaktır. Bu sayede salata malzemeleriniz elinizin altında hazır bulunduğu için daha sık salata tüketmeniz kolaylaşacaktır.

Yeşilliklerin çabuk bozulmadan daha uzun süre saklanabilmesi için uygulamanız gereken adımlar aşağıdaki gibidir:

* Öncelikle yeşilliklerinizi aldıktan hemen sonra plastik poşetle kaldırmamanız gerekmektedir. Bu şekilde yeşillikleriniz kısa sürede bozulmaya ve çürümeye başlar.

* Aldığınız yeşillikleri bol temiz suyla yıkamalısınız. Bu aşamada yeşilliklerin yapraklarını tek tek ayırın ve sağlam olmayan yaprakları ayırın, çürük kısımlar sağlam yaprakların da daha kısa sürede bozulmasına neden olur.
* Yeşilliklerin daha temiz olması için dilerseniz bir miktar sirke eklediğiniz suda 5-10 dakika kadar bekletip ardından tekrar temiz suyla durulayabilirsiniz. Yeşilliklerinizin tamamen temizlendiğinden emin olduktan sonra bir salata kurutucusu yardımıyla yeşilliklerinizi ıslaklık kalmayana kadar güzelce kurutun. Bu işlemi her seferinde kurutucunun dibindeki suyu döktükten sonra 2-3 kez tekrarlayabilirsiniz.

 

* Eğer bir salata kurutucunuz yoksa bir kabın üstüne yerleştirdiğiniz süzgeçte yeşilliklerinizi bekleterek sularının süzülmesini sağlayabilirsiniz. Tamamen kuruduğundan emin olduğunuz yeşillikleri buzdolabı poşetlerinde paketleyerek, cam kavanozlarda veya ağzı kapalı bir saklama kabında buzdolabına kaldırarak muhafaza edebilirsiniz.

* Yeşillikleri buzdolabına kaldırırken önemli olan nokta bir kâğıt havluya sararak nemlenerek ıslanmasını engellemektir. Yeşillikleriniz ne kadar kuru ve havayla az temasta olursa o kadar sağlam kalır.

Bu yöntemlerle sakladığınız yeşillikler 1 hafta ile 10 gün arasında bozulmadan duracaktır.
 

Organik ve geleneksek doğal tarım ile üretilen taze mevsim sebzelerimizi görmek için tıklayın.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: nasıl saklanır
Ocak 19, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR