Yaban Mersini “Rize'nin Gizemli Ormanlarından“ - Datça Murat Çiftliği

Yaban Mersini “Rize'nin Gizemli Ormanlarından“ - Datça Murat Çiftliği

Mor renkli meyvelerin güçlü birer antioksidan kaynağı olduğunu biliyor muydunuz? Her meyve rengine özel faydalar içeriyor. Bu nedenle rengarenk beslenmek ihtiyacımız olan çeşitli mineral, vitamin ve antioksidanları alabilmek için çok önemli. Yaz döneminden pek çok çoğumuzun severek tükettiği orman meyvelerinden yaban mersini de güçlü besinler arasında yer alan mor meyvelerden bir tanesi. 

Peki, mor rengi ile zengin bir antioksidan kaynağı olan yaban mersininin faydaları nelerdir? Diye sorarsınız hemen kısaca anlatalım. Yapılan araştırmalarda antioksidan bakımından zengin olan yani quercetin adlı madde içeren besinlerin hem kansere karşı savaştığı hem de kalp sağlığı için oldukça faydalı olduğu görülmüştür.

Ayrıca yine bilimsel olarak yapılan araştırmalarda düzenli olarak haftada iki porsiyon yaban mersini tüketiminin içerisindeki antosiyaninler ile öğrenme ve hafızayı etkileyerek beyni desteklediği belirtilmiştir.

Ülkemizde artan talepler doğrultusunda organik yaban mersini üretimi giderek yaygınlaşmaya başladı. Daha çok ülkemizde Doğu Karadeniz bölgesinde yer alan illerimizden Rize, Artvin, Trabzon, Giresun, Samsun ve Sinop'ta yetişmektedir.  

Listemizde yer alan Organik yaban mersinimiz Rize’nin gizemli ormanlarında organik olarak yetiştirilen yaban mersinini tam mevsimi iken bolca tüketmeyi ve mutfak listenize eklemeyi unutmayın.

 

Hayata Lezzet Katan Pratik Tarifler:

Yaban Mersini Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

250 gr yaban mersini

2 yemek kaşığı chia tohumu

1 yemek kaşığı limon suyu

yarım çay bardağı su

3 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı: 

Yaban mersinlerini yıkayın, bir tencereye alın. Limon suyunu ilave edip kısık ateşte 10 ile 15 dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra balı ve chia tohumunu da katarak karıştırın. Yaban mersini reçeliniz yemek için hazır. Afiyetle sağlıklı günlerde tüketin.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: yaban mersini, yaban mersini faydaları
Ocak 24, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR