Yaban Mersini Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Yaban Mersini Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Yaban Mersini Faydaları

Mor mavi renklerde olan yaban mersini hem çok lezzetli hem de çok faydalı olmasıyla özellikle son yıllarda popülerliği artan meyvelerden biridir. Genellikle ılıman iklimde yetişen yaban mersini, ülkemizde de Karadeniz bölgesinde yetişmektedir. Faydaları saymakla bitmeyen yaban mersinini diğer tüm meyveler gibi taze halde tüketmenin dışında farklı şekillerde de tüketebilirsiniz. Yaban mersininden marmelat hazırlayabilir, kurutabilir ve kuru meyve olarak da tüketebilirsiniz. Taze yaban mersininden meyve suları hazırlayarak çocuklarınıza sağlıklı meyve suları içirebilirsiniz. Ayrıca keklerinize, kurabiyelerinize veya yulaf kâselerinize çok yakışacak bu meyvenin bazı faydaları şu şekildedir:

·Diğer kırmızı meyveler gibi yaban mersini de antioksidan bakımından oldukça zengindir. Bu özelliği sayesinde cilde iyi gelmesiyle de bilinir. Düzenli yaban mersini tüketimi cilt sağlığınızın iyileşmesinde rol oynarken, cildinizin canlı ve daha sağlıklı görünmesine de yardımcı olur.

·Lifli bir meyve olan yabanmersini diğer tüm lifli gıdalar gibi kan şekerinin aniden yükselmesine engel olmakta ve kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olmaktadır.

·Lifli besinler gibi bağırsakların çalışmasına yardımcı olmaktadır. Düzenli yaban mersini tüketen bireylerin sindirim sistemi daha iyi çalışabilmekte ve kabızlık gibi problemler daha az görülebilmektedir.

 

·Yaban mersini aynı zamanda yüksek oranda C vitamini içeren de bir meyvedir. C vitamini vücutta kolajen oluşumunu destekleyebilen de bir vitamin olduğu için düzenli ve ölçülü yaban mersini tüketimi cildin daha esnek olmasını sağlarken nem dengesini kazanmasına da yardımcı olabilmektedir.

·Yaban mersini, birçok vitamin ve mineral içermesinin yanı sıra kalorisi düşük ve lifli bir meyve olduğu için kilo vermek isteyenlerin de ara öğünlerinde sıklıkla tercih ettikleri bir meyvedir.

·Kan basıncını düşürücü etkisi de olduğu söylenen yaban mersini, kötü kolesterolün yükselmesini engellemeye ve kalp sağlığının korunmasına yardımcı olan meyvelerden biridir.

·Yaban mersini, idrar yolunda oluşan bazı bakterileri temizleyebilmektedir. Bu sayede idrar yolunu temizleyerek bu bölgede oluşabilecek problemleri de azaltabilir.

·Yaban mersini, ödem atıcı ve şişkinlik giderici özelliğiyle kadınların regl dönemlerinde tüketmeyi tercih ettiği meyvelerden birisidir. İsterseniz taze veya kuru meyve olarak tüketebilir isterseniz de yaban mersini çayı içerek şişkinliğinizi azaltabilirsiniz.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: faydaları
Mart 20, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR