Tuz Lambası Ne İşe Yarar? - Datça Murat Çiftliği

Tuz Lambası Ne İşe Yarar? - Datça Murat Çiftliği

Tuz lambası sadece nefes darlığına mı iyi gelir dersiniz? En çok bilinen özelliği bu olsa da tuz lambasının daha pek çok konuda sağlığa faydası bulunmaktadır. Savaşlarda pek çok mağara gibi tuz mağaraları da insanların sığındıkları yerler arasındaydı. Buralara sığınan insanlar mağara içlerinde daha rahat nefes aldıklarını fark edince anlaşıldı ki tuz mağaraları nefes darlığı çeken insanlara iyi gelmekte. Bu bilgi sayesinde tuz mağaralarına solunum hastaneleri dahi kurulmaya başlanmıştır.

Tuz Lambalarında Hangi Tuzlar Kullanılır ve Faydaları Nelerdir?

Tuz lambalarında kullanılan tuzlar kaya tuzlarıdır. Bu tuzların en önemli özelliği ortamdaki fazla nemi içlerine toplamaktır. Böylece nemin fazlasını içlerine hapsederken bulunduğu yerin havasını da temizler. Havada uçuşan gözle görülen ya da görülmeyen tozların yere inmesine neden olur.

Tuz lambaları yakıldığında tuzun ısınmasıyla negatif iyon yaymaya başlar. Ortamda bulunan nem tuz lambasının üstünde toplanmakta, bu nem lambanın hafifçe ıslanmasına neden olurken çevreye negatif yüklü iyonlar saçmaktadır. Bu negatif yüklü iyonlar etrafta bulunan pozitif yüklü iyonlarla birleşerek ortamın nötr hale gelmesine katkıda bulunur. Böylece bulunduğumuz ortam temizlenmiş olur.

Tuz lambalarının diğer faydaları arasında şunlar bulunmaktadır: Solunum yolu rahatsızlıklarının azalmasına katkı sağlar; fiziksel yorgunluğun atılmasına yardımcı olur; bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunur.

Oksijenin dokulara yeterli miktarda taşınabilmesi için kan ph değerinin dengeli olması gerekmektedir. İşte tuz lambasının bir diğer faydası da bu ph değerini dengelemektir.

Yaydığı iyonlar sayesinde elektronik cihazların zararlı radyasyon etkilerini azaltır.

Tuz Lambasının Temizliği Nasıl Yapılır? Tuz Lambası Erir mi?

Tuz lambanızın kirlendiğini düşünüyorsanız nemli bir bezle tozunu alabilirsiniz. Suyla temas etmesi erimeye neden olacağı için suyla temasından kaçınılması daha iyi olacaktır.

Tuz lambalarının en önemli özelliği higroskopik yani nem çekici özelliğe sahip olmalarıdır. Bazen lambanın altında su birikmesi gibi sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Bu durumu önlemenin en basit yolu ise lambayı sürekli yakmaktır.

Tuz Lambanızı Nereye Yerleştirebilirsiniz?

Tuz lambasının sağladığı bu yararlardan maksimum seviyede faydalanmak için tuz lambanızı evinizde negatif enerji ve radyasyon olduğunu düşündüğünüz, özellikle elektronik eşyaların bolca olduğu yerlerde kullanmanızda fayda bulunmaktadır. Ağır bir nesne olduğu için güvenli bir yere koymanız daha iyi olacaktır.

Tuz Lambalarının Fiyatları Nelerdir?

Piyasada pek çok çeşit Tuz Lambası bulunmaktadır. Lambaların fiyatları, kullanılan tuz miktarına, daha doğrusu kg.na ve işçiliğine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Sitemizdeki Tuz lambasının tuzu Himalaya tuzu olup satış fiyatımız ise 78 TL. dir.

Tuz Lambamızı detaylı olarak incelemek ve mutfak listenize eklemek için tıklayınız.

https://www.datcamuratciftligi.com/urun/tuz-lambasi

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: tuz lambası, tuz lambası ne işe yarar, tuz lambası faydaları
Ekim 11, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR