Papatya Çayı Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Papatya Çayı Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Özellikle kış dönemlerinde kendimizi iyi hissetmek, içimizi ısıtmak ve günün yorgunluğunu üzerimizden atmak için ilk bitki çaylarına sarılırız. Rahatlatıcı kokusu, aroması ve şifalı içeriği ile yardımımıza koşan bitki çaylarından her birinin sağlığımız için farklı farklı faydası var.

Bunlardan bir tanesi de sıklıkla tercih edilen papatya çayının faydalarını gelin birlikte öğrenelim.

* Papatya çayı, rahatlatıcı ve gevşetici özelliği sayesinde akşam içildiği zaman rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olur. uykuya dalmayı kolaylaştırmakta ve daha kaliteli bir uyku sağlamaya yardımcıdır.

* Özellikle kadınların özel dönemlerinde kasları gevşettiğinden dolayı regl ağrısı gibi ağrıları ve krampları azaltmada etkilidir.

*  Mayıs papatyasının mide-bağırsak sorunlarını yani gaz ve hazımsızlık problemlerini gidermeye yardımcı olduğu bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. Bundan dolayı yemeklerden sonra tüketilmesi, şişkinlik sorununu en aza indirerek mideyi rahatlatır.

* Papatya çayı içeriğindeki flavon adlı antioksidan sayesinde kolesterol üzerinde de olumlu bir etki gösterebilmektedir. Ayrıca yemeklerden sonra tüketildiğinde kan şekerini düşürmeye yönelik olumlu etkileri bulunmaktadır.

* Papatya çayı rahatlatıcı ve sakinleştirici özelliği sayesinde sadece uyku üzerinde değil stres ve gerginlik üzerinde de olumlu etkiler gösterebilmektedir. Stresli veya yoğun bir günün ardından akşam içilen bir fincan papatya çayı sakinleşmeye yardımcı olarak stresi en aza indirir. 

Peki Papatya Bitkisini Nasıl Kullanabilir? Papatya Çayını Nasıl Tüketebiliriz?

Çay Olarak : Bir fincan kadar kaynatılmış içme suyu içerisine 2 gram papatya çiçeği koyuyoruz. Bardağın üzerini kapatarak 5-10 dakika kadar demlemeye bıraktıktan sonra içebilirsiniz.  Hazırladığınız taze papatya çayını günde 3-4 kez yemek sonrası içebilirsiniz.

Gargara Olarak : Bir fincan içerisine 4-10 gram kadar papatya çiçeği ve üzerine 100 ml kadar kaynatılmış suyu ekleyerek ağzı kapattıktan sonra 5-10 dakika kadar demlemeye bırakıyoruz. Ağız içi ve boğaz ağrılarında hazırladığınız yoğun papatya suyu ile gargara yapabilirsiniz. 

Buğu Şeklinde : Gargara olarak hazırlanan papatya suyunun buharında, bir örtünün altında kalacak şekilde, burundan derin derin nefes alarak soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu rahatsızlıklarının iyileşmesine yardımcı olur.

Haricen : Çay şeklinde hazırladığınız papatya çayı ile cildinizi temizleyebilirsiniz. Özellikle yüzde oluşan şişkinlik gibi durumlarda yararlı olabilmektedir.

Mayıs papatyası, melisa, ıhlamur ve adaçayı gibi doğal bitki çaylarımızı görmek için tıklayın.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: faydaları
Ocak 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR