Narın Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Narın Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Narın Faydaları

Antioksidan açısından zengin bir meyve olan nar, aynı zamanda da yüksek oranda C Vitamini içermektedir. Vücut için birçok farklı faydası bulunur ve çok lezzetlidir. Herhangi bir sağlık probleminiz veya nara karşı bir alerjiniz yoksa en azından nar sezonunda düzenli olarak nar tüketmek vücudunuz için iyi gelebilir.

Kış mevsimin en sevilen ve en bereketli meyvesi olan nar, içerdiği yüksek orandaki A, C ve E vitaminlerinin yanı sıra demir, magnezyum ve potasyum bakımından da oldukça zengindir. İşte en lezzetli meyvelerden biri olan narın bazı faydaları:

·Yüksek oranda antioksidan içerir. Nar, içerdiği antioksidanlar sayesinde cildi içten içe beslerken aynı zamanda bakım yapar. Cildiniz sağlıkla ışıldar.

·Lifli bir besindir. Nar lifli bir besin olduğu için hem sizi uzun süre tok tutar hem de sindirim sisteminize oldukça iyi gelir. Kilo vermek isteyenlerin de diyetlerinde sıklıkla yer verdiği narı, tek başına tüketmenin yanı sıra salatalarınızın üzerine ekleyerek de tüketebilirsiniz. Böylece narı tüketebileceğiniz farklı tarifler olacak ve sürekli sade nar yemekten sıkılmayacaksınız.

 

·Sindirim sistemi için faydalıdır. Kabızlık gibi problemlerin çözülmesine yardımcı olur ve buna bağlı olarak yaşanan şişkinlikleri en aza indirir. İçerisindeki diyet lif sayesinde tok tutarken bir yandan da bağırsakların çalışmasında önemli rol oynar.

·Eklem ağrılarına iyi geldiği söylenen nar, düzenli tüketildiğinde ileri yaşlarda görülebilecek romatizma gibi eklem ve kas ağrılarının en aza indirilmesine yardımcı olabilmektedir.

·Vitamin deposudur. İçinde birçok vitamin barındıran nar, kış mevsiminde düzenli olarak tüketildiğinde soğuk algınlığı, nezle, grip gibi birçok mevsimsel hastalığa karşı da vücudu korumaya yardımcı olur.

·Narın midenize iyi gelmeyeceğini düşünüyorsanız veya nara karşı bir hassasiyetiniz varsa düzenli tüketmeden önce doktorunuza danışınız.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: faydaları
Mart 16, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR