Nar Nasıl Saklanır

Nar Nasıl Saklanır

Mevsiminde Severek Tükettiğimiz Nar Nasıl Saklanır?

Kış aylarında çokça tüketilen ve oldukça faydalı olan nar, tek başına yemesi her ne kadar keyifli de olsa nar ekşisi olarak da fazlasıyla tükettiğimiz bir meyvedir. Bunun dışında salataları veya başta aşure olmak üzere birçok tatlıyı da süslemek için kullanılır. Antioksidan ve C vitamini açısından zengin olan narın suyunu sıkıp sevdiğiniz diğer meyvelerin sularıyla da birleştirebilir ve kendinize birbirinden lezzetli ve sağlıklı meyve suları hazırlayabilirsiniz.

Sadece kış mevsiminde değil de başka zamanlarda da nar tüketebilmek için nar saklamanın yöntemlerinden kısaca sizlere bahsetmek isteriz.

* Eğer narı kısa sürede tüketecekseniz oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz. Hiçbir sorun olmaz. Direkt olarak güneş ışığına maruz kalmamasına, karanlık ve rutubetsiz bir yerde olduğuna dikkat etmeniz yeterli olacaktır.

* Eğer narları hemen tüketmeyecekseniz buzlukta saklayabilirsiniz. Narı buzlukta saklarken hem ayıklamadan bütün halde hem de ayıklayarak tanelenmiş bir şekilde saklayabilirsiniz.

* Bütün, kesilmemiş narı buzlukta saklamak için yapmanız gereken tek şey narı güzelce yıkayıp kurulamaktır. Temiz ve kuru olduğundan emin olduğunuz narınızı buzdolabı poşetlerine koyup ağzını düğümleyerek buzluğa kaldırabilirsiniz. Buzluğa kaldırırken tarih yazmanızı tavsiye ederiz. Bütün halde buzluğa koyulan bir nar 1 seneye yakın bir süre dayanabilir fakat yine de o kadar bekletmemeniz önerilir.

* Eğer narı ayıklayıp nar tanelerini buzluğa kaldırmak isterseniz de narları yıkayıp kesin ve tanelerini ayıklayın. Nar ayıklamanın en pratik yöntemlerinden biri enlemesine ikiye kestiğiniz narın iç yüzeyi aşağı gelecek şekilde tutup kabuğuna kaşıkla vurmaktır. Bu sayede nar taneleri altındaki kaba düşecektir. 

* Ayıkladığınız narları porsiyonlar halinde paketleyin. Nar taneleri, çözündükten sonra tekrar dondurulmaz bundan dolayı kullanacağınız miktarda paketlemek önemlidir. Dilerseniz buzdolabı poşetlerinde dilerseniz de buzluğa dayanıklı kaplarda paketleyip paketlerin ağzını hava almayacak şekilde kapatarak kaldırabilirsiniz. Buzluğa kaldırılan nar taneleri 2-3 aydan fazla dayanmaz, bundan dolayı nar tanelerinin paketlerine buzluğa kaldırdığınız tarihi yazarak kalan sürelerini kolaylıkla takip edebilirsiniz.

* Eğer nar suyu tüketmeyi seviyorsanız ayıkladığınız narların suyunu sıkabilir ve şişeleyerek nar sularını da buzluğa kaldırabilirsiniz. Önemli olan nokta tek seferde içebileceğiniz kadar nar suyunu şişelere doldurmak.

Her meyvede olduğu gibi narı da mevsimindeyken taze taze tüketmek en keyiflisi ve sağlıklısı olsa da yukarıda belirtmiş olduğumuz yöntemlerle narı daha uzun süre muhafaza ederek tüketebilirsiniz. 

Organik nar ve organik sertifikasyon koşullarında üretilen organik nar ekşisi çeşitlerimizi görmek için tıklayınız.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: nasıl saklanır
Aralık 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR