Kozalak Şurubu Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Kozalak Şurubu Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Kozalak Şurubunun Faydaları

Kozalak şurubu, çam kozalakları kaynatılarak hazırlanan bir şurup türüdür. Bazı bölgelerde bu şurup hazırlanırken daha az su katarak daha ağdalı bir kıvamda hazırlayabiliyorlar bu hali ile de kozalak reçeli olarak adlandırılıyor. Her ne kadar şifalı bir ürün olsa da kozalak şurubunun bir ilaç olmadığını ve hastalıklarda tedavi olarak kullanılmayacağını hatırlatalım. Sadece daha sağlıklı olabilmek adına bir gıda takviyesi olarak görülmelidir. Birçok faydası olan ve özellikle soğuk havalarda tüketilmesi tercih edilen kozalak şurubunun en bilinen faydaları şunlardır:

·Kozalak şurubunun şüphesiz en yaygın bilinen faydası solunum yolunu rahatlatmasına yöneliktir. Özellikle sonbahar, kış mevsimlerinde mevsimsel grip gibi hastalıklardan kaynaklanan öksürüğe iyi geldiği söylenmektedir.

·Kozalak şurubunun bir diğer çok bilinen faydası da mevsim geçişlerinde veya soğuk havalarda vücudun güçsüz düşmesi sonucu hasta olma riskini azaltabilmektedir. İçerdiği mineraller sayesinde bağışıklık sisteminin korunmasına ve güçlenmesine yardım etmektedir.

 

·Ağız bakımında da kullanılan kozalak şurubunun ağız içindeki bakterilerin oluşumunun önlenmesinde de etkili olduğu söylenmektedir. Bunun için kozalak şurubuyla gargara yapmak tavsiye edilir.

·Düzenli ve ölçülü tüketimde kozalak şurubunun enerji verdiği ve vücudun daha zinde olmasına yardımcı olduğu da kozalak şurubunun faydalarından biridir.

·Ölçülü şekilde kullanıldığı zaman kozalak şurubunun saç diplerini beslediği, saçların daha gür ve sağlıklı uzadığı da faydaları arasında sayılabilmektedir.

·Stresli ve yorgun bir günün ardından tüketilen kozalak şurubunun rahatlamaya ve gevşemeye destek olduğu, bu sayede uykuya dalmanın da kolaylaştığı kozalak şurubunun faydalarından birisidir.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: faydaları
Mart 14, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR