Kefirin Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Kefirin Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Kefirin Faydaları Nelerdir?

Birçok faydası bulunan kefir içerisindeki vitamin ve minerallerle bazı kültürlerde gençlik iksiri olarak da bilinen bir üründür. Vücuda çok sayıda fayda sağlaması nedeniyle ölçülü ve düzenli tüketimi önerilmektedir. Kefirin en sağlıklı ve doğal hali sade halidir. Çocuklar için meyveli kefir almak yerine evde taze meyveleri ve kefiri blenderdan çekerek kendiniz meyveli kefirler hazırlayabilirsiniz. A, B, C ve D vitaminleri yönünden zengin olmakla birlikte folik asit ve kalsiyum bakımından da oldukça yeterli ve faydalıdır. Hem çocuklar hem de yetişkinlerin rahatlıkla tüketebileceği kefirin faydalarından bazıları şunlardır:

·Kefir, A vitamini açısından zengin olduğundan dolayı göz sağlığını korumak konusunda oldukça etkili bir içecektir.

·Kalsiyum yönünden oldukça zengin bir içecek olan kefir, yalnızca kemik gelişimi için değil diş sağlığı için de son derece faydalı bir üründür. Çocukların, gelişme çağındaki gençlerin ve yaşlılıkta kemik erimesi riskinin belki azalabilmesi için yetişkinlerin de düzenli olarak kefir tüketmesi, sağlıklı bir kemik yapısı için oldukça önemlidir.

 

·200-250 ml civarı (1 su bardağı kadar) günlük kefir tüketimi sizi uzun süre tok tutacaktır. Kilo vermek isteyenlerin ara öğünlerde sıklıkla tercih ettiği kefir, yanına 1-2 adet galetayla tüketildiğinde sağlıklı ve tok tutan bir atıştırmalık olacaktır. Bu sayede yeme isteği azalabilir ve kilo vermeniz kolaylaşabilir.

·Kefir, probiyotik yönünden oldukça zengin bir içecek olduğu için bağırsak sağlığını korumak için çok etkilidir. Bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olurken kabızlık problemini azaltmada büyük ölçüde etki gösterebilmektedir.

·Metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olurken, sindirim sisteminin de daha iyi çalışmasına etki eden kefir, oldukça faydalı bir içecektir.

İçerisindeki vitamin ve minerallerden dolayı cilt, saç ve ağız sağlığı üzerinde de olumlu etkileri olduğu sıklıkla söylenmektedir.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: faydaları
Mart 06, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR