Keçiboynuzu Unu Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Keçiboynuzu Unu Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Keçiboynuzu bir diğer adıyla harnup dış görünüş aldatıcıdır sözünün canlı ispatı gibi olan bir meyvedir. Keçiboynuzu, Amerikada ve Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde yetişmektedir. Keçiboynuzu ağacı yaklaşık 15 metreye kadar büyüyebilen bir ağaçtır. 5. ve 10.yaşlara geldiğinde meyve vermeye başlar. En verimli zamanı 15 yaş civarıdır. Bu ağacın erkeği ve dişisi vardır. Erkeği meyve vermezken dişisi meyve verir. Her geçen sene daha çok meyve alınabilir.

Keçiboynuzu kurutularak tüketilen bir meyvedir. Doğal yapısı itibariyle yenerek tüketilmesi zor bir görünüme sahip olan bu bitki, un halinde daha rahat kullanılabilmektedir. Keçiboynuzu unu özellikle sağlıklı beslenmek isteyenler tarafından tercih edilmektedir. Keçiboynuzu çekirdeklerinden ayrılır ve öğütülür. Böylece keçiboynuzu unu elde edilmiş olur. Elde edilen bu una keçiboynuzu tozu da denmektedir. Özellikle organik olanını tercih ederseniz keçiboynuzu unu ile yaptığınız yiyeceklerin tadının ve aromasının farkını daha iyi anlayabilirsiniz.

Keçiboynuzu unu uzun yıllardır doğal yapısı nedeniyle kakao ve şekere alternatif olarak kullanılmaya başlandı. Keçiboynuzu besleyici bir meyve olduğundan bu meyveden elde edilen un da besleyici olacaktır. Mineral açısından zengindir.

İçinde bolca protein, magnezyum, fosfor, çinko, kalsiyum, sodyum bulunur. A,B,C,D ve E vitaminleri açısından zengindir. Kolestrol yapmaz. Alerjik bir besin olmamakla birlikte bebeklerin katı gıdaya geçmesiyle, 10. ve 12. aylardan sonra takviye gıda olarak tüketilmesinde sakınca olmadığı yapılan araştırmalarla anlaşılmıştır. Antioksidan olması özelliğiyle en çok diyetlerde tercih edilmektedir.

Keçiboynuzu unu pek çok yiyecekte kullanılabilir. Şimdi sizlere keçiboynuzu unu ile yapılan nefis bir kek tarifi paylaşmak isteriz.

Keçiboynuzu Unlu Kek Tarifi:

Malzemeler:

1 su bardağı keçiboynuzu unu

1 su bardağı un

1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)

1 su bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı keçiboynuzu pekmezi

1 çay bardağı bal

1 çay bardağı meyve kurusu ya da ufalanmış ceviz, fındık

2 adet yumurta

2 paket kabartma tozu

1 adet pişirme kabı (yağlı kağıt serilmiş)

Yumurta, pekmez, bal, ve sıvı yağı karıştırın. Önce keçiboynuzu ununu daha sonra normal unu ekleyip karıştırmaya devam edin. Çırparken topaklanmamasına özen gösterin.2 paket kabartma tozunu hazırlamış olduğunuz meyve kurularınızı ya da ufalanmış ceviz ve fındığınızı ilave edip karıştırın. Daha sonra hazırlamış olduğunuz malzemeyi yağlı kağıt serdiğiniz pişirme kabına dökün.

Daha önce 180 derece ısıtılmış olan fırına verin. Pişerken fırının kapağını açmayın ki kekiniz daha güzel kabarabilsin. Yarım saat sonra kekiniz artık pişmiş olacaktır. Afiyet olsun.

Keçiboynuzu Unumuzu detaylı olarak incelemek ve mutfak listenize eklemek için tıklayınız.

https://www.datcamuratciftligi.com/urun/keciboynuzu-unu-250g

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: keçiboynuzu, keçiboynuzu faydaları, keçiboynuzu unu faydaları
Temmuz 13, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR