Karanfilin Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Karanfilin Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Karanfilin Faydaları

Sıklıkla ağız kokusunu önlemek için kullanılan karanfilin ağız kokusunu azaltmak veya önlemek dışında da birçok faydası bulunmaktadır. Zaman zaman hazımsızlıktan kaynaklı gaz problemi için kullanılan karanfil, bazı kültürlerde yemek tariflerinde de sıklıkla kullanılmaktadır. İşte karanfilin pek bahsedilmeyen diğer faydaları:

·Sindirim problemi yaşayanlar tarafından tercih edilmektedir. Özellikle yemeklerden sonra sindirim problemi yaşayanlar ve buna bağlı olarak gaz sorunu yaşayanlara önerilen bir üründür.

·Karanfilin hafif düzeydeki ağrılar üzerindeki olumlu etkisi nedeniyle baş ağrısı gibi durumlarda karanfilli su içilmesi önerilmektedir.

·Ağız kokusunu önlemek için sıklıkla çiğnenerek kullanılan karanfil, suyuyla gargara yapılarak da ağız bakımı için kullanılabilmektedir.

·Ocakta kaynatarak yapacağınız meyve sularının içerisine 1-2 adet karanfil atarak hoş kokmalarını sağlayabilirsiniz ancak içmeden önce süzmeyi unutmayın.

 

·Zihinsel yorgunluğunuzu azaltarak kendinizi daha dinç hissetmenize yardımcı olabilmektedir.

·Bağışıklık sistemi üzerinde de olumlu etkileri olduğu söylenmektedir. Düzenli ve ölçülü karanfil tüketimi özellikle soğuk havalarda karşılaşabileceğiniz nezle ve grip gibi hastalıkların riskini azaltabilir.

·Karanfil, kemik sağlığı üzerinde oldukça önemli olan manganez yönünden oldukça zengindir. Karanfilli su içmek veya 1-2 adet karanfil çiğnemek kemik sağlığınızı korumanıza yardım edebilir.

·Antioksidan özelliği olan karanfil, cilt sağlığı için de oldukça faydalıdır.

Karanfili çiğneyebilirsiniz, karanfilli su yapıp o şekilde içebilirsiniz, karanfil çayı hazırlayabilirsiniz veya kendiniz hazırladığınız kış çaylarında portakal kabuğuna birkaç tane batırarak demlenen çayın içerisine ilave edebilirsiniz. İçerken süzdüğünüzden emin olun.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: faydaları
Mart 01, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR