Kantaron Yağı Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Kantaron Yağı Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Kantaron Yağı Nedir?

Kantaron yağı antiseptik özelliği olan bir yağdır. Bu özelliğinden dolayı yaraların mikrop kapmasını önlemeye yardımcı olur. Aromaterapik, tıbbi veya kozmetik gibi birçok alanda kullanıma uygundur. Mikrop ve bakterilerin yayılmasını önleme ve iyileştirici özellikleri sayesinde cilt bakımı başta olmak üzere birçok alanda kullanıma uygun bir yağdır.

Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir?

Birçok alanda faydası bulunan kantaron yağının başlıca iyi geldiği noktalar şu şekildedir:

* Kantaron yağı faydaları arasında yaraların iyileşmesine ve onarılmasına yardımcı olur. Yara iyileştirme özelliği sayesinde ciltteki sonradan oluşan sivilce lekesi, güneş lekesi gibi lekelerin renginin açılmasında önemli rol oynar.

* Rahatlatma ve gevşemeye yardımcı olma özelliğinden dolayı masaj esnasında kullanılır.

* Bebeklerin bezini değiştirme aşamasında az miktarda ve doktor bilgisi dahilinde uygulanan kantaron yağı pişik önleme konusunda da etkilidir.

* Saç bakımında kullanılan kantaron yağı, saç diplerini güçlendirirken kepek ve dökülme problemleriyle başa çıkmanıza yardımcı olur ve saçlarınızın daha güçlü olmasını sağlar.

Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır?

Kantaron yağı, leke giderici ve yara iyileştirici özellikleri sayesinde cilt ve vücut bakımında sıklıkla tercih edilen bir yağdır. Cilt bakım rutininize ekleyip düzenli olarak kullandığınız kantaron yağının güneş lekesi veya sivilce lekesi gibi sonradan oluşan lekeleri gözle görülür derece azalttığı bilinmektedir.

Kantaron yağınızı cildinize direkt sürerek kullanabilirsiniz. Yüzünüze yağ sürmek istemiyorsanız doğal içeriklerden üretildiğine ve içerisinde doğal kantaron yağı olduğuna emin olduğunuz bir krem veya serum da kullanabilirsiniz. Akşamları temiz cildinize uygulayacağınız kantaron yağı bakımı, cildinizdeki sivilce veya güneş lekesi gibi lekeleri iyileştirip koyu leke görünümünü en aza indirmeye yardımcı olur.

 

Kantaron Yağı Saça Sürülür Mü?

Kantaron yağı, cilde iyi geldiği kadar saç bakımında da kullanılan bir yağdır. Saç tellerinin kırılması, dökülme, kepek gibi problemlere iyi geldiği bilinen kantaron yağını saç bakımınızda düzenli olarak kullanırsanız çok daha bakımlı, sağlıklı ve gür saçlara sahip olabilirsiniz.

Haftada 1 defa saç diplerinize masaj yaparak uygulamanız yeterli olacaktır. Kantaron yağını saçınızda 40-45 dakika kadar beklettikten sonra şampuanlayarak yıkayabilirsiniz.

Cilt bakımından saç bakımına, aromaterapiden sıyrık gibi ufak yaralarda kullanıma kadar kantaron yağı birçok alanda sıklıkla kullanılan bir bitkisel yağdır. Mikrop ve bakterileri engelleme özelliği sayesinde çok ciddi olmayan hafif yaralarda da iyileştirme amaçlı kullanılmaktadır. 

Sağlığımız için oldukça faydalı kantaron yağı ve diğer doğal cilt bakım yağlarımızı görmek için tıklayınız.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: faydaları
Ocak 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR