Hünnap Faydaları

Hünnap Faydaları

Cevizden biraz büyük boyuyla ve elmaya benzeyen tadıyla hünnap hem çok lezzetli hem de çok faydalı bir meyvedir. Ara öğünlerinizde tercih ederek sağlıklı atıştırmalıklar tüketebilirsiniz. Hünnap A ve C vitaminleri açısından oldukça zengin olmakla birlikte aynı zamanda antioksidan özelliği de olan bir meyvedir. Diğer faydalarını ise şu şekilde sayabiliriz:

·Hünnap, lif oranı yüksek bir meyvedir. Bundan dolayı uzun süre tok tutar. Kilo vermek isteyenlerin ara öğünlerine 2-3 adet hünnap eklemesi hem kendilerini uzun süre tok hissetmelerini sağlayacak hem de enerji verecektir.

·Yine lifli bir meyve olması sayesinde sindirim sisteminizin düzenli çalışmasına da yardımcı olacaktır. Bu sayede hazımsızlık, kabızlık gibi problemlerinizi en aza indirecektir.

·Antioksidan özelliği olmasından dolayı hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Aşırıya kaçılmadan tüketilen hünnap meyvesi cildin yenilenmesine ve daha sağlıklı görünmesine de yardımcı olur.

 

·Birçok kaynakta hünnap meyvesinin stres, kaygı gibi duyguları azalttığına yönelik görüşler bulunmaktadır. Bundan dolayı stresli bir gün geçiriyorsanız veya kaygılı bir andaysanız 1-2 tane hünnap yemeyi deneyebilirsiniz.

·Hünnap, A ve C vitaminleri açısından oldukça zengin bir meyve olduğu için bağışıklık güçlendirme konusunda da etkili olduğu söylenir.

·Bazı kaynaklarda hünnap meyvesinin öksürüğe iyi geldiği ve öksürüğü azalttığı da belirtilmektedir.

Hiçbir meyve ilaç veya tedavi amaçla tüketilmez ancak bazı araştırmalar sonucunda hünnap meyvesinin anti kanser özellikte olduğu ve bazı kanser hücrelerini öldürmeye de yardımcı olduğu söylenebilir.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: faydaları
Şubat 27, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR