Hindistan Cevizinin Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Hindistan Cevizinin Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Son zamanlarda oldukça popüler olan Hindistan Cevizi, artık sadece toz halinde değil birçok farklı şekilde tüketilmeye başlandı. Artık kabukları da kullanılıyor. Kesildikten ve içindeki beyaz meyve bölümü tüketildikten sonra kabuklar belli işlemlerden geçip kâse olarak kullanıma sunuluyor. Özellikle Hindistan cevizi yağı yakın zamanda en çok duyulan yağlardan biri oldu hem kahvelere eklenmesi hem tatlılarda kullanılmasıyla bilinirliği oldukça arttı. Meyvesinden sütüne Hindistan cevizinin birçok faydası ise şu şekildedir:

Hindistan cevizi yağı nemlendirici olarak sıklıkla kullanılan bir yağdır. Özellikle kış aylarında çok kuruyan bölgelere yumuşatması ve onarması için kullanılır. Dudaklarınıza sürebilir veya dudaklarınız için hazırladığınız kremlerinize ekleyebilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı içerdiği E vitamini sayesinde saçları nemlendirirken aynı zamanda da saçların elektriklenip kabarma problemini azaltmaya yardımcı olur. Duştan önce saç uçlarınıza bir tatlı kaşığı kadar Hindistan cevizi yağını saç uçlarınıza sürüp 15-20 dakika kadar bekledikten sonra saçlarınızı yıkayıp durulayabilirsiniz.

Hindistan cevizinin yağı kadar sütü de oldukça popüler durumda. Özellikle vegan beslenenler tarafından en sık tercih edilen bitkisel sütlerden biri olan Hindistan cevizi sütü artık daha da ulaşılabilir bir ürün.

 

Hindistan cevizi sütü tüketmek, vücuttaki magnezyum ve potasyumun üretimine katkı sağlar. Bunun yanı sıra sindirim sistemini de düzenlediği söylenmektedir. Hazımsızlık gibi sorunların azalmasına yardımcı olan Hindistan cevizi sütü, özellikle veganlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Kahvelerinize ekleyebilir, tatlılarınızda kullanabilir hatta bazı özel yemek tariflerinde de kullanabilirsiniz.

Hindistan cevizi sütü kadar bilinmese de Hindistan cevizi suyu da oldukça faydalıdır. Hindistan cevizi sütü, Hindistan cevizinin beyaz meyve kısmı kullanılarak üretilirken; suyu meyvenin içinde kendiliğinden bulunur.

Hindistan cevizi suyu sindirim sistemini düzenlemeye yardımcıdır. Metabolizmayı çalıştırarak kabızlık gibi problemleri azaltabilir.

Antioksidan bakımından zengin olan Hindistan cevizi, kozmetik ürünlerin içerisinde özellikle son yıllarda sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır. Tabii ki bu ürünleri kullanmak kadar Hindistan cevizini direkt tüketmek de oldukça etkilidir.

Kırıp içini çıkardığınız Hindistan cevizinin beyaz meyve kısmını içinden kestiğiniz şekilde tüketebilirsiniz. Tatlılarınızda kullanabilirsiniz, rendeleyebilirsiniz, çikolataya batırabilirsiniz hatta bu beyaz etli kısımdan kendi Hindistan cevizi sütünüzü hazırlayabilirsiniz.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: faydaları
Şubat 27, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR