Elmanın Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Elmanın Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Elmanın Faydaları Nelerdir

En sık tüketilen, ulaşımı en kolay meyvelerden biri olan elma, hemen her evde bulunan ve birçok insanın da çok sevdiği bir meyvedir. Vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin olan elmanın ara öğünlerde tüketimi sıklıkla tavsiye edilmektedir. Tek başına yemesi keyifli olduğu kadar rendeleyerek tart, turta, kek ve kurabiye gibi tariflerinize de çok yakışan bu meyvenin bazı bilindik faydaları şu şekildedir:

·Lifli bir meyve olan elma, bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı olur ve sizi tok tutar. Bu özelliğinden dolayı kilo vermek isteyenlerin ara öğünlerde en çok tercih ettiği meyvelerden biridir.

·Bağırsak hareketlerini düzenleyip sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olan elma, kabızlık sorununu da azaltır.

·Elma, cilde de olumlu etkileri olan bir meyvedir. Özellikle C ve E vitaminleri yönünden zengin olan yeşil elma, cildin canlı ve sağlıklı görünmesini sağlar. Herhangi bir sağlık engeliniz yoksa günde 1 elma yemek vücudunuz için iyi olacaktır.

 

·Düzenli elma yemek kötü kolesterolün düşmesini sağlayabilmektedir.

·Vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin olan elmayı özellikle sonbahar, kış mevsimlerinde düzenli tüketmek bağışıklık sisteminizi korurken hasta olma riskinizi azaltabilir.

·Tok tutması ve lezzetli olmasıyla sabah kahvaltılarınızda yulaf lapalarınızın üzerine ekleyebilir veya yoğurt, yulaf, tarçın ve ceviz ile kendinize hem sağlıklı hem lezzetli öğünler hazırlayabilirsiniz.

·Antioksidan özelliği bulunan elma, düzenli tüketildiğinde erken yaşlanma belirtilerini ve küçük kırışıklıkları azaltabilmektedir.

·Tart, turta, kek, kurabiye gibi tatlı tariflerinizde kullanabileceğiniz gibi sağlıklı yoğurt veya yulaf kâselerinizde de kullanabilir hem sağlıklı öğünlerde hem de tatlılarınızda kullanabilirsiniz. Özellikle ceviz ve tarçınla çok yakışan elmayı kullanırken mutlaka bu ikiliyi de dahil etmenizi öneririz.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: faydaları
Şubat 21, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR