Cevizin Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Cevizin Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Cevizin Faydaları Nelerdir?

Sağlıklı yağ kaynaklarından biri olması ve besin değerlerinin yüksekliği sayesinde büyük küçük fark etmeden herkes için oldukça faydalı bir kuruyemiştir ceviz. Kuru meyvelerle birlikte olduğu kadar salatalarda, sandviçlerde hatta tatlılarda bile tüketilmektedir. İçeriği oldukça zengin olan cevizin vücudumuz için faydalarından bazıları şu şekilde özetlenebilir:

·Sağlıklı yağ kaynağıdır. Tıpkı zeytinyağı gibi ceviz de sağlıklı yağ kaynaklarından biridir. Bu sayede tok tutma özelliği vardır ve kilo vermeye yardımcı olmaktadır.

·Yüksek oranda antioksidan ve E vitamini içerir. Düzenli ve ölçülü tüketildiğinde ceviz içerdiği E vitamini ve antioksidanlar sayesinde cildin canlanmasına ve daha güzel görünmesine destek olur.

·Melatonin içerir. Ceviz, en çok melatonin içeren gıdalardan biridir. Akşam saatlerinde yiyeceğiniz 1-2 adet ceviz daha rahat ve kaliteli bir uyku uyumanızı sağlayabilir.

 

 ·Ölçülü şekilde tüketildiğinde cevizin, bağırsaklardaki yararlı bakterilerin artmasına destek olduğu görüşleri de vardır.

·Omega 3 kaynağı. Bitkisel bir Omega 3 kaynağı olan cevizin beyin fonksiyonlarına iyi geldiği de sıklıkla belirtilen görüşlerden biridir. Ölçülü ve düzenli tüketilen ceviz, hafızanın güçlenmesine katkı sağlayabilmektedir.

·Lifli bir kuruyemiş olması bağırsakların iyi çalışmasına da yardımcı olur bundan dolayı kilo vermek isteyenlere de fazla olmayacak şekilde ceviz tüketimi tavsiye edilebilmektedir.

·Ceviz doymamış yağ bakımından da zengindir ve içerdiği bu doymamış yağlar başta kalp olmak üzere vücut için oldukça faydalıdır.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: faydaları, kabuklu ceviz
Şubat 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR