Çay Ağacı Yağı Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Çay Ağacı Yağı Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Çay Ağacı Yağının Faydaları

Son yıllarda sıklıkla karşımıza çıkan çay ağacı yağı, özellikle bakteriler üzerinde oldukça etkilidir. En değerli bitkisel yağlardan biri olan çay ağacı yağını kullanırken dikkatli olmakta fayda var. En bilinen özelliği antibakteriyel olması olduğundan dolayı cilt bakımında genellikle sivilce problemlerini azaltmak için kullanılmaktadır. Çay ağacı yağı, cilt ve saç bakımında kullanıldığı kadar temizlikte ve gargara olarak ağız bakımında da kullanılabilmektedir. Cilde sürülebilen iki uçucu yağdan biri olan çay ağacı yağını cilde direkt sürebiliyor olsanız da ölçülü kullanmaya dikkat etmenizi öneririz. Birçok faydası bulunan çay ağacı yağının en bilinen faydaları şu şekildedir:

·Antibakteriyel özelliği sayesinde cildin yağlanması sonucu oluşan sivilceler üzerinde olumlu etkileri olabilmektedir. Her cilt tipi farklıdır ve her cilt her maddeye farklı reaksiyon gösterir bunu unutmamak lazım. Ancak doğal ve gerçek olduğundan emin olduğunuz çay ağacı yağını kullandığınız nemlendiricinize, yıkama jelinize veya toniğinize ortalama 2-3 damla kadar damlatarak kullanabilirsiniz.

·Sivilcelerinizin üzerine temiz bir pamuklu çubuk yardımıyla bölgesel olarak çay ağacı yağı uygulayabilirsiniz. Bu uygulamayı akşam yapmanızı ve sabah yüzünüzü bol su ile yıkamanızı öneririz. Bu yöntemle sivilceleriniz hafifleyebilir veya ağrısı azalabilir.

·Çay ağacı yağı uçucu bir yağ olduğu için direkt olarak yüze sürülmesi pek önerilmemektedir. Bunun yerine sabit yağlardan biriyle karıştırarak kullanmak veya hali hazırda cilt bakım rutininizdeki ürünlerin içerisine birkaç damla damlatmak daha doğru bir kullanım olacaktır.

 

·Çay ağacı yağı, antibakteriyel olması sebebiyle zaman zaman evde doğal gargara yapımında da kullanılabilmektedir. Ancak bu şekilde kullanmak isterseniz çok dikkatli olmanızı öneririz. Çünkü çay ağacı yağı kesinlikle yutulmaması gereken bir doğal yağdır.

·Mantar problemlerini de azaltma etkisi olan çay ağacı yağını tırnaklarınızda mantar sorunu varsa deneyebilirsiniz. Bir çeşit taşıyıcı yağ ile (Hindistan cevizi yağı olabilir) eşit olarak karıştırın, pamuklu çubuk yardımı ile sürün ve sonrasında ellerinizi yıkayın. Bu yöntem tırnak mantarınızda olumlu bir etki yaratabilir veya bunun yerine çay ağacı yağı içeren bir mantar kremi de kullanabilirsiniz.

·Kimyasal temizleyicilerden uzak durmak isteyenler için temizleyici hammaddesi olarak da kullanılabilmektedir. Su ve sirke karışımına ekleyeceğiniz birkaç damla çay ağacı yağı ile kendi temizleyicinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz.

·Terleme sonucu oluşan bakteriler nedeniyle oluşan ter kokusunu da azaltabilmektedir. Roll-onunuza birkaç damla çay ağacı yağı damlatıp temiz ve kuru koltuk altınıza uygulayabilirsiniz.

 Püf Noktası: Çay ağacı yağı kullanıldığı bölgeyi güneşe karşı daha hassas bir duruma getirebilmektedir. Bundan dolayı cilt bakım ürünlerinizde kullanacaksanız akşam rutininizde kullanmanızı ve yaz kış fark etmeden güneş kremi uygulamanızı tavsiye ederiz.

Püf Noktası: Bitkisel yağlar bitkilerin kendisinden gelen doğal yağlar olduğu için oldukça etkilidirler. Günlük rutininizde veya cilt bakımınızda kullanabileceğiniz bu yağları aşırıya kaçmadan 1-2 damla olarak kullanmak size yeterli olacaktır. Hamilelerin aromaterapik yağları kullanırken mutlaka doktorlarına danışmalarını öneririz.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: faydaları
Şubat 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR