Avokado Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Avokado Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Avokadonun faydaları nelerdir?

·Avokado başta E vitamini olmak üzere birçok vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir meyvedir.

·Çok sağlıklı bir yağ kaynağı olduğu için düzenli olarak tüketilmesi sağlık için faydalıdır.

·Lifli bir meyve olması uzun süre tok kalmayı sağlarken bağırsakları çalıştırarak sindirim sisteminizin de düzgün işlemesine destek olur.

·Düzenli avokado yemek aynı zamanda cildinize de iyi gelir. Avokado iyi yağlar ve içerisindeki E vitamini gibi vitaminlerden dolayı düzenli tüketildiğinde cildinizin de daha sağlıklı görünmesini sağlar.

 

Hamilelikte avokado tüketimi

·Avokado özellikle kalsiyum ve folik asit açısından zengin bir meyve olduğu için hamilelik sürecinde de sıklıkla tüketilmesi önerilmektedir.

·Hamilelikten kaynaklı bulantıları azaltmaya yardımcı olurken besleyici olmasıyla hem anneye hem karnındaki bebeğine çok sayıda faydası bulunmaktadır.

·Avokado, içerdiği yüksek oranda potasyum sayesinde hamilelikte yaşanan bazı kramplara (bacak krampları gibi) iyi gelebilmektedir.

·Hamilelik sürecinde kilo almak çok doğal bir durumdur. Ancak bu kiloyu da sağlıklı bir şekilde alabilmek önemlidir. Sağlıklı yağlar tüketmek hem hamilelikte sağlıklı kilo almaya yardımcı olur hem de doğum sonrasında kiloların daha kolay verilmesini sağlar. Bu sağlıklı yağların başında da avokado ve zeytinyağı gelmektedir.

Avokadonun kilo üzerindeki etkileri

·Her besin gibi avokadonun da tek başına kilo aldırmak veya kilo verdirmek gibi bir özelliği bulunmaz. Ancak sağlıklı yağlar grubunda olduğundan dolayı birçok yağ türüne göre besleyiciliği yüksektir.

·Günlük yaktığınız kaloriye göre aldığınız kaloriler kilo alıp vermenizi engeller ancak ölçülü tüketildiği takdirde avokadonun kilo vermeye yardımcı olduğu görülmektedir.

·Sağlıklı ve düzenli bir beslenme programına avokadoyu da dahil ederseniz düşük kalorili olması ve besleyici olması sayesinde kilo vermenizi hızlandırabilir.

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: avokado, avokado faydaları
Şubat 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR