Alıç Sirkesi Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Alıç Sirkesi Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Üzüm ve elma sirkeleri kadar bilinmese de son zamanlarda alıç sirkesi de oldukça popülerleşmiş ve adını duyurmaya başlamıştır. Antioksidan özelliği başta olmak üzere saç, cilt ve vücut için birçok faydası bulunan alıç sirkesinin kullanım alanı da oldukça geniştir. Git gide ulaşılması da daha kolaylaşan alıç sirkesi en az elma ve üzüm sirkeleri kadar faydalıdır.

Hem içilerek tüketilen hem de cilde faydası olan alıç sirkesinin faydalarını sayacak olursak:

* Antioksidan özelliği olan alıç sirkesi vücuttaki toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Ödeminiz varsa ve şişlik yaşıyorsanız alıç sirkesi bu durumu azaltabilir.

* Alıç sirkesi metabolizmayı hızlandırmaya destek olduğundan ve tokluk hissi sağladığından dolayı özellikle kilo verenler ve detoks uygulayanlar tarafından sıklıkla kullanılmaktadır.

* Hoş bir aroması olduğu için salata soslarına da eklenebilmektedir.

* Alıç sirkesi de tıpkı diğer sirkeler gibi antiseptik özelliği olduğundan cilt bakımında kullanılabilmektedir. Ancak tüm sirkeler asidik bir yapıya sahip olduğundan dolayı tek başına direkt olarak uygulanması kesinlikle önerilmez. Her ne şekilde tüketilirse tüketilsin mutlaka su ile seyreltilmesi gerekmektedir ve kullanımdan sonra da temiz su ile durulanmalıdır.

* Diğer sirke türleri gibi alıç sirkesinin de kötü kolesterolün ve tansiyonun düşmesine yardımcı olduğu söylenmektedir.

* Alıç sirkesinin rahatlatıcı etkisi vardır. Yoğun ve stresli bir günün ardından yaşanan uyku sorununa yardımcı olabilir ve daha rahat uyumanızı sağlayabilir.

* Cilt bakımı kadar saç bakımında da kullanılan alıç sirkesi; saçlarınızı canlandırırken kepek gibi basit saç derisi problemlerinizle baş etmenizi kolaylaştırabilmektedir. Saçlarınızı yağdan ve kepekten arındırarak hem hijyenini hem bakımını sağlamaya yardımcı olur. Mutlaka su ile seyreltilip kullanılması ve ardından temiz su ile durulanması gerekmektedir.

* Antioksidan özelliği sayesinde sadece cildi canlı ve sağlıklı görünmez aynı zamanda çok derin olmayan yüzeysel cilt lekeleri üzerinde de etkili olabilmektedir. Sirke her zaman su ile seyreltilerek kullanılmalı ve ardından temiz su ile durulanmalıdır.

* Alıç sirkesini bir bardak suya en fazla bir kaşık olacak şekilde karıştırıp içebilirsiniz de bu şekilde metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olacaktır. Daha önce sirke içmediyseniz veya midenizde bir problem varsa tüketmeden önce hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

* Sirkeyi saç veya cilt bakımınızda su ile seyrelterek kullanmanız ve ardından mutlaka sirkeli su uygulanan bölgeyi temiz su ile durulamanız gerekmektedir. Sirkenin göz ile temasında bol su ile gözünüzü yıkayıp doktora göstermenizde fayda vardır.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: faydaları, organik
Şubat 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR